St.Lőrinc Golf Club 2020. évi Match Play Bajnokság

Szabályok: A verseny az R & A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata, és a St.Lőrinc Golf Club a verseny idejére érvényes helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

 

A verseny rendezője: St.Lőrinc Golf Club

A verseny helyszíne: St.Lőrinc Golf Club, 1238. Budapest XXIII. kerület, Szentlőrinci út 19-21.

A verseny ideje: A fordulók egyéni megállapodás szerint játszhatók. A csoportkör fordulóinak lejátszására a sorsolást követő naptól – 2020. június 30-ig – van lehetőség.

Nevezési határidő: A nevezés 2020. május 29-én 20.00 óráig adható le a St.Lőrinc Golf Club recepcióján személyesen, vagy telefonon.

 

Résztvevők: Minden 2020. évre érvényes St.Lőrinc Golf Club tagsággal rendelkező amatőr golfozó minimum 36-os HCP-ig. Minden játékos az éppen aktuális hendikepjével vesz részt a küzdelemben. A versenyre 36-os HCP felett nem lehet jelentkezni.

 

Nevezési díj: Egységesen, a teljes versenyre vonatkozóan egyszeri 2.000-, Ft. Pályahasználati tagsággal nem rendelkezőknek egyszeri 2.000-, Ft + minden fordulóban 5.000-, Ft greenfee. A 2.000-, Ft-os nevezési díjból 1.000-, Ft regisztrációs díj, 1.000-, Ft nyereményalap. A nyereményalap a bajnokság 1-4 helyezettje között kerül kiosztásra az alábbiak alapján. 1. hely 50 %, 2. hely 30 %, 3. hely (elődöntő vesztesei) 10-10 %.

Játékszabályok

 

A verseny játékformája: Match play hendikep előnyök beszámításával, 18 szakaszon, nem HCP minősítő versenykörben.

 

Hendikep számítás: A játékosok a pHCP különbségük alapján a következőképpen kapják az előnyöket:

A pHCP különbség kevesebb mint 10 akkor a különbség 80%-át kapja a magasabb pHCP-s játékos.

A pHCP különbség egyenlő vagy több mint 10 és kevesebb mint 20, akkor a különbség 70%-át kapja a magasabb pHCP-s játékos.

A pHCP különbség egyenlő vagy több mint 20 akkor a különbség 60%-át kapja a magasabb pHCP-s játékos.

 (FONTOS VÁLTOZÁS AZ ELŐZŐ ÉVEKHEZ KÉPEST)

 

A verseny indítása: A St.Lőrinc Golf Club 9 szakaszos, par 36-es pályáján az 1-es tee-ről, flightonként egy párral. A párok a főtáblán sorsolással kerülnek kijelölésre.

 

Elütő: Mindenki az életkornak és nemnek megfelelő, standard elütőkről indul.

 

Match Play főtábla: a főtáblán szereplő játékosok száma a jelentkezés függvényében 16, 32 fő lehet.

 

Főtáblára kerülés: A regisztráció 2020. május 29-én 20.00 órakor lezárul. A nevezési feltételeknek megfelelő, és a nevezési díjat befizető játékosok sorsolás alapján 4 fős csoportokba kerülnek. A csoporton belül mindenki játszik mindenkivel, nincs döntetlen, vagyis minden mérkőzést addig kell játszani, ameddig el nem dől. A győzelem 1 pontot ér, a csoport győztese az, aki a legtöbb pontot szerzi. Pontegyenlőség esetén az egymás ellenei eredmény dönt. Amennyiben a pontegyenlőség úgy áll fenn, hogy kettőnél több játékosnak van azonos pontszáma, akkor a versenybizottság egy rapid kört (9 lyuk) jelöl ki, ahol eldől a csoport sorrend. A csoportokbók minden győztes tovább jut, amennyiben a jelentkezők száma 32 vagy kevesebb, akkor a csoport második helyezettje is továbbjut. A csoportkör minden mérkőzését 2020. júniu 15-ig lekell játszani. Abban a csoportban, ahol nem játszál le az összes mérkőzést, ott a bizottság a lejátszott mérkőzések alapján határozza meg a sorrendet.

 

A játék lefolyása: A match play körökben az egymás mellé került pároknak a kifüggesztett főtáblán jelzett időpontig lekell játszani a mérkőzéseket. Amennyiben nem sikerül megállapodni egy időpontban sem, akkor azt a Versenybizottság jelöli ki. Ha csak az egyik versenyző jelenik meg a megadott időpontban versenyre felkészült állapotban, akkor az a játékos a match play forduló győztese. Ha egyik játékos sem érkezik meg a megadott időpontra, akkor a Versenybizottság sorsolással dönt a továbbjutásról. Ha egy játékos nem áll ki ellenfelével, úgy automatikusan a másik jut tovább a következő körbe. A játékosok elérhetőségeiben a recepció nyújt segítséget. A játékosok kötelesek a Match Play kör megkezdését bejelenteni a recepción. A 18 szakaszos kört egyhuzamban kell lejátszani, ettől eltérni csak különösen méltányolható okból lehet (pl. sötétedés).

 

Amennyiben a 18 szakasz lejátszását követően döntetlenre áll a mérkőzés, akkor az 1-es szakasztól kezdődően, az első nyert szakaszig játszott játék során (a hendikep figyelembe vétele nélkül) dől el, hogy ki nyeri a fordulót.

 

Score-kártya: A játékosok kizárólag a Versenybiztosság által kiállított és a recepción átvett score-kártyát használhatják az eredmények regisztrálására. Az aláírt score-kártyának a játék befejezését követően, a lehető legrövidebb időn belüli leadása a nyertes feladata. Amennyiben a játékos a score-kártyát leadta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

 

A döntő: A 2020. évi Match Play bajnokság döntőjére a versenybizottság által meghatározott időpontban kerül sor.

 

Eredményhirdetés: Az utolsó fordulót követően azonnal, valamint ünnepélyes formában a verseny végét követő első társasági versenyen.

 

Díjazottak: 1. helyezett: a St. Lőrinc Golf Club 2020. évi Match Play Bajnoka, a nyereményalap 50%-a voucher formájában, 2. helyezett: a nyereményalap 30%-a voucher formájában, 3. helyezettek (elődöntő vesztesei): 10-10%-a voucher formájában.

 

Versenybizottság: Dr. Horváth M. Gábor, Bartha Ferenc, Horváth Róbert

 

Golfkocsi használata: Elektromos autó használata a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatában foglaltak szerint lehetséges.

 

A verseny feltételeinek és szabályainak ismerete a résztvevők felelőssége.

A versenybizottság döntése végleges, ellene fellebbezésnek nincs helye.

A versenybizottság a változtatás jogát fenntartja.

Jó játékot és jó versenyzést kíván a St.Lőrinc Golf Club valamint a Versenybizottság!

X