St. Lőrinc Golf Club 2023. évi Match Play Bajnokság

St. Lőrinc Golf Club 2023. évi Match Play Bajnokság

Szabályok

A verseny az R & A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata, és a St. Lőrinc Golf Club a verseny idejére érvényes helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

A verseny helyszíne

St.Lőrinc Golf Club, 1238. Budapest XXIII. kerület, Szentlőrinci út 19-21.

A verseny ideje

A fordulók egyéni megállapodás szerint játszhatók. A csoportkör fordulóinak lejátszására a sorsolást követő naptól – 2023. július 1-ig – van lehetőség.

Nevezési határidő

A nevezés 2023. május 1-én 20.00 óráig adható le a St. Lőrinc Golf Club recepcióján személyesen, vagy telefonon.

Résztvevők

Minden 2023. évre érvényes St.Lőrinc Golf Club tagsággal rendelkező amatőr golfozó maximum 54-es HCP-ig. Minden játékos az éppen aktuális hendikepjével vesz részt a küzdelemben. A versenyre a hendikep számítás maximum 36-os HCP-vel történik, tehát az e feletti HCP-vel rendelkezők 36-os HCP-vel indulhatnak a versenyen.

Nevezési díj

Egységesen, a teljes versenyre vonatkozóan egyszeri 5000 Ft. Pályahasználati tagsággal nem rendelkezőknek egyszeri 5000 Ft + minden fordulóban 8900 Ft greenfee. A 5000 Ft-os nevezési díjból 1000 Ft regisztrációs díj, 4000 Ft nyereményalap. A nyereményalap a bajnokság 1-4 helyezettje között kerül kiosztásra az alábbiak alapján. 1. hely 50 %, 2. hely 30 %, 3. hely (elődöntő vesztesei) 10-10 %.

Játékszabályok

A verseny játékformája Match play hendikep előnyök beszámításával, 18 szakaszon. A verseny a St.Lőrinc Golf Club 9 szakaszos, par 36-es pályáján zajlik, az 1-es tee-ről, flightonként egy párral.

Handicap számítás

A játékosok a pHCP különbségük alapján a következőképpen kapják az előnyöket:

  • Ha a pHCP különbség kevesebb mint 10 akkor a különbség 80%-át kapja a magasabb pHCP-s játékos.
  • Ha a pHCP különbség egyenlő vagy több mint 10 és kevesebb mint 20, akkor a különbség 70%-át kapja a magasabb pHCP-s játékos.
  • Ha a pHCP különbség egyenlő vagy több mint 20 akkor a különbség 60%-át kapja a magasabb pHCP-s játékos.

A fordulók lejátszása

A match play körökben az egymás mellé került pároknak a klubházban és az esemény FB oldalán jelzett határidőkig kell lejátszaniuk a mérkőzéseket. A csoportkörök lejátszási határideje 2023. július 1, a főtáblás fordulóké a játékosok számától függően később kerül meghirdetésre.

A játékosoknak az egyes mérkőzésekhez egymással egyeztetik az időpontokat (a játékosok elérhetőségeiben a recepció nyújt segítséget). Az egymásnak felajánlott időpontokat az esemény FB csoportjában a játékosok közzé kell hogy tegyék. Ha csak az egyik versenyző jelenik meg a megadott időpontban versenyre felkészült állapotban, akkor az a játékos a match play forduló győztese. Ha egyik játékos sem érkezik meg a megadott időpontra, vagy nem sikerül időpontban megállapodni akkor a Versenybizottság dönt a továbbjutásról: amennyiben az időpont egyeztetések alapján egyértelműen egyik játékos hibájából híusúlt meg a mérkőzés, úgy a másik játékos jut tovább, egyébként sorsolás dönt a továbbjutásról.

A játékosok kötelesek a Match Play kör megkezdését bejelenteni a recepción.

Score-kártya: A játékosok kizárólag a Versenybiztosság által kiállított és a recepción átvett scorekártyát használhatják az eredmények regisztrálására. Az aláírt score-kártyának a játék befejezését követően, a lehető legrövidebb időn belüli leadása a nyertes feladata. Amennyiben a játékos a scorekártyát leadta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

A 18 szakaszos kört egyhuzamban kell lejátszani, ettől eltérni csak különösen méltányolható okból lehet (pl. sötétedés). Amennyiben a 18 szakasz lejátszását követően döntetlenre áll a mérkőzés, akkor az 1-es szakasztól kezdődően, az első nyert szakaszig játszott játék során dől el, hogy ki nyeri a fordulót.

Golfkocsi használata: Elektromos autó használata a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatában foglaltak szerint lehetséges.

Csoportkör

A nevezési feltételeknek megfelelő, és a nevezési díjat befizető játékosok sorsolás alapján 4 fős csoportokba kerülnek. A csoporton belül mindenki játszik mindenkivel, nincs döntetlen, vagyis minden mérkőzést addig kell játszani, ameddig el nem dől. A győzelem 1 pontot ér, a csoport győztese az, aki a legtöbb pontot szerzi. Pontegyenlőség esetén az egymás ellenei eredmény dönt. Amennyiben a pontegyenlőség úgy áll fenn, hogy kettőnél több játékosnak van azonos pontszáma, akkor a versenybizottság egy rapid kört (9 lyuk) jelöl ki, ahol eldől a csoport sorrend. Abban a csoportban, ahol nem játsszák le az összes mérkőzést, ott a bizottság a lejátszott mérkőzések alapján határozza meg a sorrendet.

Főtábla

A főtábla a jelentkező játékosok számától függően 16 vagy 32 fővel indul. A csoportkörök első helyezettjei és a további helyezettek a főtábla méretéig jutnak tovább. Amennyiben nem minden csoport azonos helyezettjei juthatnak a főtáblára, úgy a csoportok azonos helyezettei közül a Versenybizottság sorsolással választja ki a továbbjutókat. (Pl. 28 induló esetén 7 db 4-es csoport és 16-os főtábla lesz, melybe az 1. és 2. helyezettek jutnak be (14 versenyző) plusz a harmadik helyezettek közül 2, sorsolás útján). A párok a főtáblán sorsolással kerülnek kijelölésre. A főtábla egyes köreinek lejátszási határideje a klubházban és a FB csoportban kerülnek meghirdetésre.

A döntők

A 2023. évi Match Play bajnokság döntőjére a versenybizottsággal és a klubbal egyeztetett időpontban kerül sor.

Eredményhirdetés

Az utolsó fordulót követően azonnal, valamint ünnepélyes formában a verseny végét követő első társasági versenyen.

Díjazottak:

  • helyezett: a St. Lőrinc Golf Club 2023. évi Match Play Bajnoka, a nyereményalap 50%-a voucher formájában,
  • helyezett: a nyereményalap 30%-a voucher formájában,
  • helyezettek (elődöntő vesztesei): 10-10%-a voucher formájában.

Versenybizottság

Bartha Ferenc, Kovács Gy. Tamás, Ágoston Mihály

A verseny feltételeinek és szabályainak ismerete a résztvevők felelőssége. A versenybizottság döntése végleges, ellene fellebbezésnek nincs helye. A versenybizottság a változtatás jogát fenntartja. Jó játékot és jó versenyzést kíván a St.Lőrinc Golf Club valamint a Versenybizottság!

X